Музеј на Македонија Logo

Посета на евроамбасадорот Дејвид Гир

Посета на евроамбасадорот Дејвид Гир

Амбасадорот на ЕУ во Република Северна Македонија, Дејвид Гир, беше во посета на Музејот на РС Македонија.

Тој се запозна со работата на музејот и имаше можност да ја посети постојаната етнолошка музејска поставка, како и привремената изложбата „Африкански лица“.

Во рамки на посетата  амбасадорот Гир го изрази своето воодушевување од музејската колекција и од можноста да се запознае со презентираните содржини.